VisitOSLO med guide til urban kunst

Nytt interaktivt kart viser vei til det beste av gatekunst og graffiti i Oslo

VisitOSLO lanserer i dag en ny, kartbasert guide som viser vei til gatekunsten og graffitien i byen.

– Vi ønsket å vise frem Oslos urbane samtidskunst på visitoslo.com, men konkluderte raskt med at artikler med mye tekst ikke var et egnet format for dette temaet, sier Kjersti Stensrud, content manager i VisitOSLO.

– Vi bestemte oss i stedet for å lage en kartpresentasjon som samler og viser frem kunstverkene digitalt, og som samtidig enkelt kan brukes av alle som vil dra og se verkene selv.

Etter å ha vurdert ulike kartløsninger falt valget på Google My Maps, en tjeneste der man kan lage egendefinerte kart basert på den velkjente karttjenesten til Google.

– Google My Maps gav oss visuelt tiltalende kart med data av høy kvalitet og med et grensesnitt mange kjenner fra før, sier VisitOSLOs designer og kartansvarlig, Widar Pastoor.

– Det tillater også sømløs integrering på tvers av plattformer, slik at kartet enkelt kan inkluderes på visitoslo.com, for eksempel. Vi får også med flere gode funksjoner fra Google Maps-universet, som navigasjon, offline-modus og deling. Og så er det gratis, ikke minst!

Tekst hentet fra Visitoslo.no